Serbia a reuşit să achiziţioneze sisteme de rachete antitanc Kornet de la Rusia, precum şi cantităţi semnificative de rachete şi lansatoare pentru a spori capacităţile operaţionale ale forţelor sale armate, a anunţat luni preşedintele sârb Aleksandar Vucic, care a asistat la o demonstraţie a capabilităţilor Brigăzii 72 de operaţiuni speciale a Forţelor armate sârbe, în cadrul căreia a fost prezentat şi sistemul de rachete Kornet la Pancevo, bază militară situată în apropiere de Belgrad, potrivit agenţiei de presă Tanjug.

Într-un discurs, preşedintele Vucic a mulţumit Forţelor armatei sârbe pentru apărarea ţării şi protejarea securităţii acesteia, apreciind în termeni elogioşi achiziţionarea sistemelor de rachete Kornet de la Rusia, despre care a spus că ar fi ‘ una dintre cele mai bune arme antitanc din lume’ .

Prin achiziţia unui număr semnificativ de rachete şi lansatoare, Serbia a consolidat capacităţile operaţionale ale Forţelor sale armate, a adăugat preşedintele sârb.

Sistemele de rachete ‘Kornet reprezintă o armă defensivă importantă şi un factor de descurajare faţă de orice potenţială agresiune împotriva ţării noastre’, a spus Vucic.

Serbia este oricând gata pentru dialog, dar unul fără condiţii, dictat sau ordine date Belgradului, a declarat preşedintele sârb în acelaşi discurs rostit la Pancevo, întrebat despre dialogul cu Pristina, potrivit Agerpres.

/www.dcnews.ro/

Lasă un răspuns