14.7 C
Belgrad
vineri, 30 septembrie 2022
AcasăBelgradRușii se instalează în 'coasta' NATO - Ambasadorul rus anunță crearea unei...

Rușii se instalează în ‘coasta’ NATO – Ambasadorul rus anunță crearea unei baze militare în Serbia

-

Ambasadorul Botan-Kharchenko a descris crearea unei baze militare rusești în Serbia ca fiind o chestiune suverană pentru Belgrad.

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Rusiei la Belgrad, Alexander Boțan-Kharchenko, a vorbit despre crearea unei baze militare rusești în Serbia, potrivit publicației ruse Lenta.

Diplomatul a subliniat că amplasarea de baze rusești în Serbia este o chestiune suverană a acestei țări. Mai mult, aceasta este o problemă a Rusiei însăși. „În ceea ce privește centrul umanitar comun, acesta există și funcționează pentru răspunsul la criză în cazul unei catastrofe umanitare”, a adăugat el.

Botan-Kharchenko a mai precizat că Serbia este o țară prietenoasă și că Belgradul „respinge în mod fundamental sancțiunile împotriva Rusiei”. În același timp, el a țintit și componenta politică a acordului de furnizare a gazelor la cel mai avantajos preț. Ambasadorul a subliniat că Rusia asigură stabilitatea energetică în Serbia. În plus, țările continuă cooperarea tehnico-militară, în urma căreia se creează condiții favorabile pentru calitatea a ceea ce se livrează.

/www.stiripesurse.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...