AcasăBelgradRușii se instalează în 'coasta' NATO - Ambasadorul rus anunță crearea unei...

Rușii se instalează în ‘coasta’ NATO – Ambasadorul rus anunță crearea unei baze militare în Serbia

-

Ambasadorul Botan-Kharchenko a descris crearea unei baze militare rusești în Serbia ca fiind o chestiune suverană pentru Belgrad.

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Rusiei la Belgrad, Alexander Boțan-Kharchenko, a vorbit despre crearea unei baze militare rusești în Serbia, potrivit publicației ruse Lenta.

Diplomatul a subliniat că amplasarea de baze rusești în Serbia este o chestiune suverană a acestei țări. Mai mult, aceasta este o problemă a Rusiei însăși. „În ceea ce privește centrul umanitar comun, acesta există și funcționează pentru răspunsul la criză în cazul unei catastrofe umanitare”, a adăugat el.

Botan-Kharchenko a mai precizat că Serbia este o țară prietenoasă și că Belgradul „respinge în mod fundamental sancțiunile împotriva Rusiei”. În același timp, el a țintit și componenta politică a acordului de furnizare a gazelor la cel mai avantajos preț. Ambasadorul a subliniat că Rusia asigură stabilitatea energetică în Serbia. În plus, țările continuă cooperarea tehnico-militară, în urma căreia se creează condiții favorabile pentru calitatea a ceea ce se livrează.

/www.stiripesurse.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

15 februarie. Ziua Națională a Serbiei

Ziua Națională este o sărbătoare celebrată în fiecare 15 februarie în Serbia pentru a comemora izbucnirea primei răscoale sârbești din 1804, care a evoluat...

Descoperă mai multe la Serbia ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura