Vucic spune că Serbia nu este protectoratul Rusiei: „Sunt dezamăgit că se spune că noi destabilizăm regiunea”

0
145
Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a dezaprobat miercuri o declaraţie a ministrului britanic de Externe, David Cameron, care a sugerat că Serbia este o ţară satelit a Rusiei, relatează agenţiile Tanjug şi EFE, citate de Agerpres. Serbia este o ţară independentă şi suverană, nu un protectorat al Rusiei, Marii Britanii, Statelor Unite, Germaniei sau oricărei alte ţări, a spus preşedintele Vucic, în timp ce vizita Casa Rusiei, respectiv Centrul rus de Cultură şi Ştiinţă.
„Serbia este mândră de independenţa sa şi de aceea sunt dezamăgit de o declaraţie a ministrului britanic de Externe Cameron, conform căreia Serbia este un protectorat al Rusiei, precum şi de narativul că noi suntem cei care destabilizează regiunea. Desigur că mulţi vor vedea în tine un obstacol dacă duci o politică proprie şi prin această politică nu asculţi de ordinele lor. Noi vom continua să avem o politică independentă a noastră, inclusiv în legătură cu Federaţia Rusă şi cu mulţi alţii”, a afirmat preşedintele sârb.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/vucic-spune-ca-serbia-nu-este-protectoratul-rusiei-sunt-dezamagit-de-faptul-ca-se-spune-ca-noi-destabilizam-regiunea-2644889

Lasă un răspuns