Cutremur major în gruparea paramilitară privată PMC Wagner! Fostul comandant al mercenarilor putiniști, Andrei Medvedev, a trecut granița Federației Ruse cu Norvegia, lângă satul Nikel din regiunea Murmansk, unde a cerut azil politic. Informația a fost anunțată inițial de Vladimir Osecikin, creatorul fondului pentru drepturile omului „Gulagu.net”, apoi preluată de site-ul postului de radio Svoboda.

Fuga „wagnerovitului” pare desprinsă din filmele de acțiune: ajuns la frontieră, s-a cățărat peste două garduri, iar ulterior, pe fondul lătratului câinilor și al împușcăturilor efectuate de grăniceri, a alergat pe gheața unui lac și astfel a reușit să scape de urmăritori. După ce a sosit într-unul din orașele situate în apropierea graniței cu Rusia, fugarul a bătut la ușa primei case și le-a cerut proprietarilor să cheme poliția.

Radio Svoboda mai anunță că luptătorul a fost dus sub pază strictă la Oslo, capitala Norvegiei, unde s-a stabilit într-un centru destinat celor care încalcă legile migrației. Medvedev intenționează să depună mărturie împotriva șefului PMC Wagner, Evgheni Prigojin.

Fostul comandant vrea să depună în Norvegia mărturie împotriva șefului grupării Wagner, Evgeni Prigojin.

Osecikin a publicat și o înregistrare în Medvedev povestește circumstanțele evadării sale. ”Pentru prima dată de la începutul războiului împotriva Ucrainei, un fost comandant al uneia dintre unitățile PMC Wagner a fugit din Federația Rusă în Europa, unde a acceptat să depună mărturie”, a scris fondatorul grupului Gulagu.net pe Telegram.

Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Primul comandant Wagner care a dezertat și cere azil în Europa. Andrei Medvedev, hotărât să depună mărturie împotriva lui Evgheni Prigojin

mărturie împotriva șefului PMC Wagner, Evgheni Prigojin.
Foto: Telegram / Gulagu.net / Radio Svoboda

 

Lasă un răspuns