Fost şef al Serviciului de Securitate din Ucraina prins în Serbia. Cu sute de mii de euro şi diamante

0
336

Andrei Naumov, fostul şef al Serviciului de Securitate al Ucrainei, a fost reţinut în Serbia, scrie presa ucraineană. Acesta a fost reţinut împreună cu un cetăţean german, despre care se crede că este şoferul generalului, la punctul de control Presevo.

Bărbaţii plănuiau să plece în Macedonia de Nord. Ambii bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii din Niş, fiind suspectaţi de spălare de bani. Potrivit Insider UA, Naumov încerca să introducă ilegal în Serbia 600.000 de euro în numerar, precum şi smaralde, diamante şi o sumă mare în dolari americani.

Suma exactă şi cantitatea de pietre preţioase nu au fost încă dezvăluite din cauza secretului de anchetă.

Serbia nu a furnizat încă Ucrainei informaţii oficiale cu privire la arestări.

Fostul general Naumov a lucrat la Procuratura Generală şi la Agenţia de stat pentru gestionarea zonei de excludere de la Cernobîl. În calitate de şef al Direcţiei de securitate internă, el a fost responsabil de controlul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), astfel încât aceştia să nu se implice în acte de corupţie. Informaţiile despre activitatea acestei unităţi sunt secrete.

Potrivit Ukrayinska Pravda, Naumov a părăsit Ucraina cu câteva ore înainte de invazia pe scară largă a trupelor ruseşti în noaptea de 24 februarie.

Se ştie că Naumov îşi evacuase rudele din ţară cu câteva săptămâni înainte.

Autorităţile ucrainene de aplicare a legii au deschis o procedură penală împotriva sa pentru suspiciune de trădare şi au efectuat, de asemenea, percheziţii, la sfârşitul lunii martie, în apartamentele sale situate în complexele rezidenţiale de elită din Kiev.

În octombrie 2020, jurnaliştii de la emisiunea Schemes au aflat că familia lui Naumov a cumpărat un apartament cu 3 camere într-un complex rezidenţial de elită din centrul Kievului de patru ori mai ieftin decât preţurile pieţei.

 

epochtimes-romania.com

Lasă un răspuns