Elena Bicajanu: Rusia e foarte slăbită acum dar nu învinsă. Totul e să nu fie lăsată să-și revină

0
338
Uite cum văd eu lucrurile, strict din punctul meu de vedere.
-Rusia e foarte slăbită acum dar nu învinsă. Totul e să nu fie lăsată să-și revină. Însă are încă foarte multe atuu-ri, așa cum v-am tot spus, prin care poate face mult rău Europei.
-Propaganda ei merge unsă în continuare, practic deține FB, rețeaua socială care domină Europa.
-Există informații îngrijorătoare că pregătește o lovitură de stat în Republica Moldova.
-A reușit preluarea forțată a Bulgariei și există șanse mari să preia Italia, după ce a orchestrat căderea guvernului Draghi. Iar momentul e cu atât mai dificil cu cât Italia are mari probleme economice care pot zgudui UE din temelii.
-Bună, rea, cu toate defectele ei, UE e o alternativă infinit mai bună unui imperiu euroasiatic condus de Rusia și China și poate deveni o mare putere ce poate contrabalansa Rusia și China. Totul e să-și revină din năuceala în care a băgat-o manevrele Rusiei.
-Zilele astea mirele patriei bântuie prin UK. Din tot ce am citit până acum am învățat că astfel de manevre put a spionaj de la o poștă și denotă că se pregătește ceva, în condițiile în care și UK e în tranziție de la un guvern la altul. De obicei, sub pretextul unor întâlniri benigne, se transmit informații spionilor de legătură, cred că serviciile UK sunt în alertă acolo (sper). Mai ales că, spun oficialii serviciilor europene, Rusia a pierdut din agenți și trebuie să facă ceea ce se cheama în limbaj tehnic, șuntări cu ajutorul altor personaje.
-Rusia pregătește conflicte interetnice și îndeamnă la revolte în toată Europa, is pline site-urile și paginile lor oficiale și neoficiale de imagini și astfel de îndemnuri. Pe astea nu le șterge FB.
-Cum am început din nou să pomenesc astfel de lucruri, cum am primit iar oferte de job. Și haideți să va mai spun: da, seceta e o problema. Da, Europa, în special Germania depinde grav de gazele rusești, din vina ei. Eu cred că Europa poate trăi la iarnă fără gaze rusești totul e să vrea. Dar vrea? Aici e cheia.
-Rusia și China au încercat blocarea Europei la iarnă prin frig și foame ( la fel cum vor incerca si prin nou creata in laboratoarele Chinei a variolei maimutei). Nu au reușit. Nu au putut incendia recolte în Ucraina cât au putut ucrainenii semăna și recolta, așa, printre gloanțe.
-Pentru că domină rutele de transport, depozitele și intermediarii Rusia și China vor scumpi pâinea si alimentele în mod artificial și carburanții. Da, chiar și în România seceta a afectat recoltele. Nu de tot. Nu-i chiar așa cum va spun televiziunile și site-urile românești plătite din bani rusești. Grâul e destul de fain, ultimele ploi au salvat porumbul. Avem inclusiv alternative la gazul rusesc.
-Referitor la Guvernul României. Mda. Nu-s de laudă, dar deocamdată nu au ieșit din cuvântul americanilor. Deocamdată. Daca s-ar face curat de agenții Rusiei și Chinei, încă prin funcții cheie, atunci aș răsufla ușurată. Încă suntem în pericol. Mare pericol. Uite, de exemplu, întreb, nu dau cu părul: de ce un anume ministru a întârziat programul cu panouri fotovoltaice?
Incompetența? Oare?

Lasă un răspuns