AcasăBelgradDeutsche Welle: Zeci de mii de ruși s-au mutat în Serbia

Deutsche Welle: Zeci de mii de ruși s-au mutat în Serbia

-

Serbia a devenit un refugiu pentru zeci de mii de ruși după ce Vladimir Putin a declanșat războiul în Ucraina, potrivit Deutsche Welle. Între 30.000 și 50.000 de ruși s-ar fi mutat în Serbia de la sfârșitul lui februarie.
Nu există însă cifre oficiale, este o estimare în funcție de câte conturi și-au deschis la băncile sârbe. În plus, peste 1.000 de companii cu proprietari ruși s-au înregistrat la Camera de Comerț și Industrie, majoritatea din sectorul IT. Serbia este o țară al cărei guvern refuză să impună sancțiuni Kremlinului și în care mulți cetățeni sprijină în mod deschis războiul lui Vladimir Putin.
Guvernul Serbiei s-a limitat doar la a condamna invazia Rusiei în Ucraina, iar mulți sârbi simt că au o legătură cu Rusia din cauza limbii slave înrudite și a religiei ortodoxe comune. Ruși care pleacă pentru că nu mai au Spotify și Netflix Rușii autoexilați spun că unul dintre motivele pentru care au ales să vină în Serbia este că această țară nu le cere viză. Printre ei sunt destui cei care au plecat din Rusia pentru că nu erau de acord cu războiul lui Putin din Ucraina și riscau să fie acuzați de trădare și să facă ani grei de închisoare.

Citește mai mult la:www.digi24.ro/stiri/externe/deutsche-welle-zeci-de-mii-de-rusi-s-au-mutat-in-serbia-2048971

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

15 februarie. Ziua Națională a Serbiei

Ziua Națională este o sărbătoare celebrată în fiecare 15 februarie în Serbia pentru a comemora izbucnirea primei răscoale sârbești din 1804, care a evoluat...

Descoperă mai multe la Serbia ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura