AcasăPoliticaAfirmațiile jignitoare ale unui regizor sârb la adresa comunității românești din Voivodina...

Afirmațiile jignitoare ale unui regizor sârb la adresa comunității românești din Voivodina determină o reacție fermă a Ambasadei României la Belgrad

-

Regizorului sârb Dragoslav Bokan a făcut afirmații jignitoare la adresa minorității românești din Serbia, notează ziare.com.

Marinika Tepic este membru al unei minoritati nationale care uraste Serbia si poporul sarb, care a intrat la Canak, cand era tanara, in organizatia lui antisarbeasca, care a studiat limba romana si este din familie de romani, mama romanca, tata roman, a lucrat in organizatie romaneasca, si ea este inamicul nostru, ea este inamic national, nu numai ideologic si politic si trebuie sa definim ce trebuie sa apere statul sarb”.

Marinika Tepic (Cobanu) s-a născut într-o familie de etnie română în 1974 la Pancevo. A absolvit în 1995 limbile engleză și română la Facultatea de Filologie, Universitatea din Belgrad, iar în același an a început să predea limba engleză la școala primară din Pancevo. A fost jurnalist profesionist din 1997 până în 2009, scriind și reportând pentru Radio 021, Danas și publicația Libertatea în limba română. Tepic este, de asemenea, un luptător pentru drepturile omului și minorităților și a fost director adjunct al Consiliului Național pentru Descentralizare al Republicii Serbia.

/universul.net/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

15 februarie. Ziua Națională a Serbiei

Ziua Națională este o sărbătoare celebrată în fiecare 15 februarie în Serbia pentru a comemora izbucnirea primei răscoale sârbești din 1804, care a evoluat...

Descoperă mai multe la Serbia ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura